Information om corona

Uppdaterat 14 januari 2021

Den 10 januari 2021 trädde den nya tillfälliga pandemilagen i kraft i Sverige. Den gäller till utgången av september 2021 och omfattar bland annat butiker och gallerior/handelsplatser.

I Svava Matgalleria följer vi de råd och föreskrifter som Folkhälsomyndighetens har utfärdat till följd av nya pandemilagen. Precis som tidigare handlar det om att visa omtanke – mot dig själv, andra besökare och de som arbetar i gallerian.

Tänk till innan

Det handlar om att vara restriktiv i när och hur man besöker butiker och gallerior. Du behöver tänka till både innan du besöker oss och när du besöker oss. Det är av största vikt att vi håller avstånd till varandra och undviker trängsel.

Därför ber vi dig att fortsätta visa omtanke. Som besökare rekommenderar vi dig att undvika fysisk kontakt, besöka oss på tider när det generellt är färre besökare och anpassa din shopping efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

I Svava Matgalleria har vi vidtagit flera trygghetsskapande åtgärder:

  • Handsprit i allmänna utrymmen och toaletter.
  • Utökad städning.
  • Avbokning av events i gallerian.
  • Uppmanar och påminner besökare att hålla avstånd.

Samtliga butiker, caféer och restauranger i gallerian värnar om besökare, uppmanar att hålla avstånd, vidtar nödvändiga åtgärder och följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer. I respektive butik i gallerian hittar du information om maxantal besökare som just den butiken tar emot samtidigt.

Information om öppettider

Vi försöker ha öppet som vanligt, men ibland kan öppettiderna ändras.

Vill du se i realtid hur mycket folk som befinner sig i gallerian? Googla Svava Matgalleria så visar Google statistik över hur det ser ut just nu.

Har du frågor om coronaviruset? Vänd dig till Folkhälsomyndighetens webbplats. Du kan även ringa nationella informationsnumret 113 13.

Värna om dig och andra

Vi påminner om:

  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten eller använd handsprit.
  • Hosta och nys i armvecket.
  • Minska fysisk kontakt – undvik handslag och nära hälsningar.