Information om corona

I Svava Matgalleria följer vi Folkhälsomyndighetens råd och föreskrifter kopplade till covid-19. Vi följer utvecklingen noggrant och är redo att följa samtliga rekommendationer från berörda myndigheter. Denna sida uppdateras löpande om och när läget förändras.

Uppdaterat 2 november 2020

Svava Matgalleria följer noggrant Folkhälsomyndighetens råd och föreskrifter.

Den 20 oktober kom nya skärpta råd för Uppsala län med anledning av covid-19. De handlar bland annat om att vara restriktiv i sitt besökande av köpcenter. Beslutet gäller till och med den 17 november 2020, men kan förlängas.
Det är av största vikt att vi håller avstånd till varandra och att undvika trängsel. Därför ber vi dig att fortsätta visa omtanke när du besöker oss. Som besökare rekommenderar vi dig att undvika fysisk kontakt, hellre besöka oss på tider när det generellt är färre besökare och anpassa din shopping efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

I Svava Matgalleria har vi vidtagit flera trygghetsskapande åtgärder:

  • Handsprit i allmänna utrymmen och toaletter.
  • Utökad städning.
  • Uppmanar och påminner besökare att hålla avstånd.

Samtliga butiker och restauranger i gallerian uppmanar dig som besökare att  följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Det finns i nuläget inga rekommendationer i Sverige om att stänga varuhus, butiker eller köpcenter.

Information om öppettider

Vi försöker ha öppet som som vanligt men ibland kan öppettiderna ändras. Vill du se i realtid hur mycket folk som befinner sig i gallerian? Googla Svava Matgalleria så visar Google statistik över hur det ser ut just nu.

Har du frågor om coronaviruset? Vänd dig till Folkhälsomyndighetens webbplats. Du kan även ringa nationella informationsnumret 113 13.

Värna om dig och andra

Vi påminner om:

  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten eller använd handsprit.
  • Hosta och nys i armvecket.
  • Minska fysisk kontakt – undvik handslag och nära hälsningar.
  • Om du är äldre eller har en underliggande sjukdom, undvik större folksamling.